loading

Soorten zwembaden

Er zijn verschillende soorten zwembaden zoals Prefab zwembaden, betonnen zwembaden, polyester zwembaden en folie baden. Uiteraard blijft het hier niet bij en kan je voor alle soorten zwembaden bij WVG-Zwembaden terecht.

Spuitbeton is een van de meest duurzaamste manieren van een zwembad maken en doordat dit word gespoten is de ontwerper volledig vrij in het ontwerp van het zwembad. Bij het gebruik van spuitbeton kunnen er mooie onderwater grotten of natuurlijke trappen worden gecreerd. Een zwembad van spuitbeton kan, ondanks een zichtbare haakse vormgeving, onder het waterniveau wanden met een radius in de vloer over laten gaan wat voordelen heeft met onderhoud, circulatie en chemie- en energieverbruik.

In tegenstelling tot spuitbeton kun je met stort beton niet alle vormen maken die u zelf wilt, aangezien er bij het gebruik van stortbeton gebruik moet worden van een bekisting. Afwerkingmogelijkheden zijn wel net zo uitgebeid van stuuken of een coating tot een afwerking met een glas-, marmer-, hardstenen- of ceramische- tegel.

Een van de goedkoopste alternatieven is het folie zwembad verschillende manieren te realiseren bassin wordt afgewerkt met een gewapende pvc-folie in elke gewenste kleur.

Een Uniwall zwembad wordt opgebouwd met een polyester wand in een betonnen bodem. Het flexibele polyester is tevens de eindafwerking van de wanden waardoor dit systeem prijstechnisch aantrekkelijker is dan een zwembad van volledig beton

Een goedkoop en snel alternatief op een zwembad een kwestie van een gat graven en plaatsen zijn prefab zwembaden. Het nadeel van prefab zwembaden is dat u altijd aan bepaalde designs vast zit.